Verhuur Hypotheken door een andere bril bekeken

Rente verhuurhypotheek

Tegenwoordig zijn steeds meer geldverstrekkers die een verhuurhypotheek aanbieden. Dit zorgt er dan ook voor dat de rente steeds concurrerender wordt en dat is natuurlijk in uw voordeel. Wij zijn als HypotheekOnline bij veel hypotheekverstrekkers rechtstreeks aangesloten, zodat u een brede keuze heeft en wij rechtstreeks met ze in contact staan voor een snelle afhandeling. 

De rente voor de normale hypotheekmarkt is normaal een stuk lager in verhouding tot een verhuurhypotheek. Wel is er een voordeel dat het mogelijk is een gedeelte van het bedrag tot 50% aflossingsvrij te lenen. Ook is het financieren in sommige gevallen toegestaan tot zelfs 90% van de waarde van het onderpand in verhuurde staat. De waarde in verhuurde staat is gemiddeld zo rond de 80% van de vrije verkoopwaarde. 

Verder wordt er vaak de regel gehanteerd dat de rente en aflossing van de verhuurhypotheek dekkend is als deze voldoet aan de 1,25 norm. Bijvoorbeeld als de rente en aflossing samen € 700,- bedragen dan moet de minimale huur 1,25 maal van deze € 700,- is € 875,- bedragen. 

Aan de hand van een gedegen advies kunnen wij het maximale doen om ervoor te zorgen dat de hypothecaire verstrekking passend is. Als privé belegger tot 5 panden wordt er in veel gevallen ook even gekeken naar uw inkomen en hoeveel u thans aan woonlasten betaalt. Wij berekenen alles voor u zodat u zich bezig kunt houden met het verhuren. Neem gerust even contact op met ons voor een berekening met een actuele lage rente, dit is namelijk sterk afhankelijk van uw situatie.