Verhuur Hypotheken door een andere bril bekeken

Eigenschappen verhuurhypotheek

De meest voor de hand liggende eigenschap is wel dat de verhuurhypotheek bestemd is voor woningen die zijn verhuurd of in de toekomst worden verhuurd. De vastgoedfinanciering wordt gebruikt voor het verhuren van de woning aan derden, u mag dus ook niet zelf in de woning gaan wonen. U maakt rendement door de huurpenningen te incasseren door de woning te verhuur.

Het is een investering in vastgoed waarmee u enerzijds maandelijks huurinkomsten ontvangt en anderzijds de mogelijkheid heeft te profiteren van de waardestijging van het vastgoed op het moment dat u het bijvoorbeeld weer zou verkopen. Hiernaast heeft u het voordeel dat u jaarlijks een huuraanpassing mag doen waardoor uw directe cashflow weer stijgt. Met andere woorden: u houdt er meer geld aan over.

Studerende kinderen

Een enorm probleem is tegenwoordig de zoektocht naar een huurwoning voor studerende kinderen. Het kan soms wel jaren duren voordat ze bovenaan de lijst komen te staan. Daarom zou u er in deze situatie over na kunnen denken om een woning aan te kopen in de stad waar uw kind of kinderen gaan studeren. Dat kan uw kind, en mogelijk ook de vrienden van uw kind die ook gaan studeren, de zoektocht naar een studentenkamer besparen. Uiteraard maakt u ook direct rendement op uw investering.

Doelgroepen

Als u nieuw bent met vastgoedinvesteringen kan het heel verstandig zijn om een strategie te bedenken die goed bij u past. Belangrijk is vast te stellen op welke manier en vooral aan welke doelgroep u een of meerdere woningen zou willen verhuren. Deze strategie kan ook sterk afhankelijk zijn van de plaats waar u vastgoed zou willen aankopen. Per doelgroep kunnen uiteraard ook de risico’s verschillen.

Expats, studenten of young professionals kunnen wellicht een interessante doelgroep vormen. Door de corona crisis ontstaat er bijvoorbeeld behoefte om weer buiten de stad te gaan wonen. Dit komt omdat men nu thuiswerkt maar de verwachting is dat thuiswerken ook na de coronacrisis zal blijven bestaan. Hierdoor kiezen een aantal mensen voor meer ruimte en woongenot in de provincie omdat de lange reistijden voor een groot gedeelte weggenomen worden. Dus meer kwaliteit van wonen.